Ce nu-şi permite multimilionarul Negoiţă, la „Dinamo”, poate cinstitul Matei, la „Săgeata” Năvodari: Selimeşi şi Prodanca, la pachet!

Categories SportPosted on

Fosta mare extremă, din anii 90, a „naţonalei” României (şi a echipelor de club „Dinamo” Bucureşti şi „Cercle” Bruges / Belgia), Tibor Selimesi, va antrena, în sezonul (campionatul) 2013 – 2014, pe nou promovata, în prima Ligă naţională, „Săgeata” Năvodari! Astfel, năvodărenii, prin Primăria care sponsorizează echipa, şi-au permis ceea ce nu-i dă mâna… multimilionarului (în euro!) Ionuţ Negoiţă, patronul celui mai mare Hotel din Sud – Estul Europei, „RIN” – ul bucureştean! Se ştie că acesta a dorit să-l angajeze pe Selimesi, acum două săptămâni, cu „doar” 3.000 de euro pe lună, dar impresarul acestuia, celebra Anamaria Prodan, nici n-a vrut să audă de o asemenea ofertă, pe care a caracterizat-o ca fiind ridicolă şi jignitoare!

Buget de… două milioane de euro, ca să aibă ce toca Anamaria Prodan!

La cele peste două milioane de euro, cât a anunţat primarul Nicolae Matei că va fi bugetul echipei, ceea ce n-a putut unul dintre fraţii Negoiţă, om de „top 300 al celor mai bogaţi români”, iată că reuşeşte oraşul de la malul mării. Acest impresionant buget (în condiţiile în care echipe de mare tradiţie ale fotbalului românesc şi-au pierdut, din cauza problemelor financiare, licenţa pentru prima ligă sau, pur şi simplu, s-au desfiinţat!) este asigurat pe jumătate de bugetul local, cealaltă parte venind de la Liga Naţională (transmisiuni TV ş.a.) şi de la Federaţie.

Matei, modest cum îl ştim: „Excelăm în sport şi în … administraţia locală!”

La conferinţa de presă organizată aseară, pentru prezentarea noului antrenor, primarul Matei a declarat: „Este visul nostru, acela de a avea echipă în prima Ligă, ceea ce demonstrează că Năvodariul excelează în sport, ca şi în administraţia locală“. Câtă modestie, cât bun simţ…. El a mai ţinut să adauge că performanţa li se datorează jucătorilor actuali, în primul rând, dar şi… fostei echipe, „Săgeata” Stejaru” (care a migrat, din judeţul Tulcea, cu tot cu locul său din divizia secundă!). Tot modestul şi echilibratul Matei dixit: „Săgeata” este echipa momentului, în judeţul Constanţa, aşa cum „Farul” rămâne echipa de suflet. Primăria şi Consiliul Local sunt alături de echipă, atât din punct de vedere logistic, cât şi administrativ.” Bomba vine, însă, abia acum: noul preşedinte al clubului şi impresar al jucătorilor este… (agentul FIFA) Anamaria Prodan! Bineînţeles că, despre primar, are numai aprecieri la superlativ: „Domnul Matei face parte din categoria oamenilor cu care, dacă ai dat mâna, nu mai ai nevoie de contract. Am venit cu teamă, pentru că nu ştiam ce găsesc, iar cu primarii, în general, ştiu, din propria experienţă, că este greu de lucrat…”

 

Stadion omologat pentru prima Ligă?…

Matei a mai anunţat că, în această vară chiar, dacă va fi posibil, intenţionează să omologheze stadionul din localitate, pentru a se putea organiza pe el meciurile de primă Ligă. Prodan îşi doreşte ca echipa din Năvodari să aibă jucători proprii, dar a anunţat că jucătorii vor fi aleşi în funcţie de dorinţa antrenorilor, de buget, şi a promis că va aduce şi nume de rezonanţă. La rândul său, noul antrenor a spus că venirea sa înseamnă formarea unei echipe care să rămână acolo unde a ajuns: Liga 1, subliniind că s-a dovedit că a te menţine în acest eşalon este chiar mai greu decât a… promova în el!

Unde-s acum echipele păstorite de doamna Regechampf?…

Până una – alta, fără să dorim să fim răi şi să le stricăm bucuria năvodărenilor (care, la cât de săraci sunt, măcar cu fotbalul să-şi mai ostoiască foamea…), nu ne putem face că nu ştim care au fost urmările preşedinţiei Prodancăi celei tinere, la cluburile pe unde s-a perindat: ea a devenit din ce în ce mai bogată, iar „Concordia” Chiajna şi „Universitatea” Cluj sunt unde sunt…