Fals în acte? Conturile din străinătate ale primarului Constanței, Radu Mazăre, lipsesc din ultimele trei declarații de avere

Categories Dosarele TimpulPosted on

Dacă ne uităm la ultima declarație de avere a primarului Radu Mazăre depusă în iunie 2013, apar următoarele bunuri: un apartament în Bucuresti de 184 mp, o cotă de 4% din doua terenuri intravilan din Capitala, precum si un teren extravilan de 1,7 ha, obtinut in anul 2012, prin concesiune, in Republica Madagascar. Ce mai apare: o salupa cu motor Bayliner si o remorca Peridoc, ambele cumparate in anul 2001. Și niște bani: 287.000 euro cash si un card de debit cu 5.000 euro. Plus plasamente și împrumuturi acordate mai multor societăți comerciale unde detine actiuni: SC Sigma Trading SA, SC Ideea Contrast SRL, SC Comtext SA, SC Nisipuri SA, SC Xenoti SRL, SC Conpress Group SRL, SC Royal Distribution Services SRL, dar si un imprumut de 600.000 euro acordat unei persoane fizice – Ioanis Poulos Skantzikas.

La capitolul venituri, a menționat la virgulă salariul anual de 33.909 primit de la Primaria Constanta si suma de 60.000 euro obtinuți în urma vânzării de acșiuni de la Enterprises Inc of Monrovia Grecia.
Nici pomeneală de conturile pe numele său deschise la banca israeliană Israel Discount Bank, unde firma Melici Management, controlată de Schwartzenberg Emilian, a transferat 95.000 de euro, respectiv, 40.000 de euro, potrivit documentelor anchetatorilor DNA date publicității.

Ce înseamnă acest lucru? Potrivit art. 292 din codul penal, procurorii de la Agentia Națională de Integritate îl pot acuza pe Radu Mazăre de infracțiunea de fals în declarații. Fiind vorba de un fals într-un înscris oficial, infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.