Veriga slabă din PSD Constanța

Categories EditorialPosted on

Președintele Consiliului Județean Constanța va fi judecat în libertate. Nu aceasta este însă știrea zilei – era intuită, ci una dintre declarațiile date de Nicușor Constantinescu. ”Regia de drumuri este a statului român, nu este SRL-ul lui Nicușor Constantinescu, ca să fiu acuzat de abuz în serviciu”, spune el. Al „statului român”. El nu ar fi avut, deci, cum să controleze RAJDP Constanța.

Adăugați la această frază o alta, care aparține șefului regiei de drumui, Adrian Gâmbuțeanu. ”Execut şi pune în aplicare dispoziţiile coordonatorului activităţii acestei regii, care este vicepreşedintele CJ Constanţa, precum şi pe cele ale preşedintelui CJ Constanţa”, a spus acesta, citat de Ziua de Constanța. La rândul său, spune sursa citată, Nicuşor Daniel Constantinescu a spus că, „în conformitate cu Legea Administraţiei Publice Locale, are posibilitatea de delegare a atribuţiilor către cei doi vicepreşedinţi ai CJ, dar nu este adevărat că a creat o ierarhie, iar în ultimii trei ani de zile toată activitatea RAJDP a fost coordonată de vicepreşedintele Darie Cristian”.

PSD Constanța avea o calitate, pe care chiar și dușmanii de moarte i-o recunoșteau: unitatea. Nimeni nu a ieșit niciodată din front și cine a făcut-o nu a vorbit niciodată. O adevărată omerta, legea tăcerii în mafia italiană. Au plecat oameni din partid, au fost alungați (să ne aducem aminte numai de cazul ex-ministrului Nemirschi), dar niciodată nu crâcnit. PSD a știu să le țină acestora gura închisă.

Lucrurile nu mai stau așa. Din spatele gratiilor lumea se vede altfel. Cu cătușe la mâini, oamenii au început să vorbească. Gâmbuțeanu a dat imediat vina pe Constantinesu și Darie, Constantinescu pe Darie, și acestea sunt numai lucrurile pe care le știm. Oare ce le-au spus anchetatorilor? Ce le-a mai spus Gâmbuțeanu, cel care a stat cel mai mult după gratii și care are rolul cel mai ingrat în această poveste penală? Timpul ne va spune.

Cei care se fac nași știu întrebarea pe care o pune preotul, de trei ori, ritualic, dar și parcă pentru a fi sigur că răspunsul va fi întotdeauna cel corect. ”Te lepezi de satană? Și de toate lucrurile lui? Și de toți slujitorii lui? Și de toată slujirea lui? Și de toată trufia lui?”. Răspunsul vine de trei ori: ”Mă lepăd de Satană”. Întreb retoric: Ce credeți că ar răspunde Nicușor Constantinescu dacă este întrebat de procurorii DNA dacă se leapădă de Gâmbuțeanu? Dar Gâmbuțeanu dacă este întrebat de Darie și Constantinescu?

Pentru PSD Constanța, cea mai slabă verigă în momentul de față o reprezintă ceea ce constituia, odată, punctul său forte: oamenii din sistem.